Tuesday, March 10, 2009

Knappe huller.....

... hvor skal de sidde...til højre eller til venstre?Jeg strikker i disse dage på Sanne B's vidunderlige Pebbles og er nået til andet forstykke.......knappehullernes placering har jeg tænkt meget over og jeg tror altså jeg vil gøre som jeg plejer.....strikke dem på højre forstykke.
Jeg har i mine unge dage på Skals Håndarbejdsseminarium lært en gylden regel, hvilken side de skal placeres hos henholdsvis piger og drenge.....men det er lykkeligt glemt. Er der nogen, der kan huske den regel?Anyways, trøjen bliver smuk og det går hurtigt med de der små forstykker med bare 39 masker og pind 4,5mm. Den bliver meget snart færdigt.....og så vil jeg straks gå igang med denne her lille sag!

13 comments:

 1. Jamen kvindeknaphuller skal sidde i venstre side, lige som kvinderne sad i venstre side i kirken i gamle dage...men jeg plejer også at blæse på den regel...det fungerer lige godt enten de sidder i højre eller venstre.

  ReplyDelete
 2. du har ret....det er venstre side....og jeg har som regel mine i højre side. så det vil så bare lige sige, at jeg altid placerer mine knappehuller sådan bare lidt "forkert"! ;-)

  ReplyDelete
 3. Jeg synes bare det er godt, hvis knaphullerne fungerer som de plejer. Dvs til den side man er vant til at knappe- ellers sidder mine fingre fast og jeg roder og kan ikke finde ud af det.

  ReplyDelete
 4. jeg synes også det bliver lidt akavet, hvis knaphullerne sidder modsat af det de plejer.

  ReplyDelete
 5. Hej Malle. Jeg har en huskeregel som en eller anden engang lærte mig. Knaphullerne på venstre side, for bordherren sidder så skal skal kunne for en hånd ind på dit bryst. Beklager men sådan har jeg lærte regel, dog ikke bogstavligt.
  strikke-feen

  ReplyDelete
 6. Den bliver dog godt nok smuk i den farve!!
  Mht knaphullerne så kan jeg ikke huske reglen, men jeg finder som regel ud af det ved at lade som om jeg knapper en trøje på mig selv....vanen ved nemlig godt, hvor de plejer at være.
  KH Britt

  ReplyDelete
 7. Mine knaphuller er altid i højre side. Mener også, at det står i de fleste af mine opskrifter. Smuk model og smuk farve.
  Hilsen Lene Z.

  ReplyDelete
 8. Hej Malle. Jeg vil ikke kommentere knaphuller, for på det du fremstiller kan det være lige meget om de sidder til højre elle venstre, for det er fine ting. Nej jeg vil hellere kommentere, at din blog har skiftet navn, og jeg har fundet den ved en gang surf på nettet, og det var dejligt for jeg nyder at følge med i hvad du fremstiller af fine ting, lige min smag.

  ReplyDelete
 9. dorthe...du kan tro jeg vil huske knaphullernes placering med din lille gylden regel. den er ikke sådan lige til at glemme.

  britt....yep farven på trøjen er helt i top. de to farver giver et flot spil.

  lene z....faktisk tror jeg også at de fleste af mine knaphuller sidder i højre side.....men pebbles får det i venstre side.

  fru knudsen....tak fordi du fandt mig. jeg har jo skiftet side og navn siden min originale strikketanten.....jeg kan simpelthen ikke logge ind længere.

  ReplyDelete
 10. Hej Malle.
  Jeg må altså også erkende at jeg har lært at kvinder lukker højre over venstre. altså knaphuller på det højre forstykke.
  Dorte - duddelutte

  ReplyDelete
 11. Put knaphullerne, så de er lette at knappe for den, som skal knappe den. *G*

  ReplyDelete
 12. such great texture and color here, malle!

  ReplyDelete
 13. Hejsa - m.h.t. knaphuller - der skal sidde i højr side til kvinder og venstre til mænd. Husk billedet af Napoleop, der knapper en knap op, så han kan stikke højre hånd ind på brystet og varme den!Derpåhusker jeg det - men er det ikke som flere er inde på - lige meget? Søde ting du laver. mange hilsner

  ReplyDelete